Kan alle mennesker gå til ballet?

14 februar 2020 anders_lundtang_hansen

Ballet er ikke forbeholdt en masse unge naturtalent, der studerer ballet fra næsten før, de kan gå, på nogle russiske skoler i udlandet.

Man kan for eksempel tage ballet undervisning i Gentofte herhjemme blandt flere steder, hvis man vil lære ballet.

Dog er det klart, at hvis man har store ambitioner om at blive den bedste til at danse ballet i verden, så skal man nok begynde i en tidlig alder, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at være blandt de bedste i verden.

For det er ligesom med atletik, at det er da klart, at alle mennesker kan dyrke en bestemt sportsgren, men hvis man skal være umanerligt dygtig til det, så skal det næsten komme ind med modermælken fra starten af, så ens krop bliver synkron med sporten – og balletten.

Så kan man overvære, om dette er fair for de små unger, der bliver inpodet i så ung en alder til at dedikere sig til ballet, men det er så en anden snak.

Du kan sagtens blive god til ballet i en relativ sen alder, men hvis du har set, hvor spændstig en krop mange balletdansere skal have, så skal man helst tiløve kroppen at kunne lave de bevægelser tit og ofte.

Derfor kræver det løbende øvelse at blive god til ikke alene ballet i sig, men også vedligeholde det, så man ikke mister taget på det.

Nogle gange skal der faktisk bare en enkelt ulykke eller uheld til, og så er den karriere med at danse ballet en saga blot.

Således skal man gøre sig det klart, at hvis man er oppe i alderen – og der skal ikke meget til – må man affinde sig med, at man nok ikke bliver blandt de bedste, men derfor kan man sagtens nyde balletkunsten på amatørniveau eller bare ved at tage ind og se andre danse ballet.

 

Flere Nyheder